Studii

Absolventa a Facultatii de Stiinte Economice din Oradea, Specializata in Marketing, am incercat sa inteleg unde isi gaseste aplicabilitatea marketingul in viata reala si sub ce forme.

Lucrez si experimentez inca din studentie cu studii de piata, marketing, servicii financiare personalizate sau orice ar avea legatura cu oamenii, pentru ca mi se parea interesant si usor.

Astfel, am ajuns sa petrec si primii ani de tanara absolventa in vanzari si studii de marketing. In 2008 am profitat de o oportunitate si am inceput, din pura curiozitate, sa inteleg ce insemna lumea corporatista. Una dintre cele mai dinamice industrii-auto- mi-a dat posibilitatea de a intelege lumea constructiei & asamblarii de masini un pic altfel, din interiorul ei.

Am avut oportunitatea de a creste si de a invata, de a lucra cu oameni din diferite tari si culturi. Am invatat cat de diferit arata o discutie cu un partener german vs. unul japonez.

Am locuit in Franta, Olanda, Slovacia si perioade indelungate in Ungaria. Am colaborat, si mai apoi, am condus echipe multiculturale. Dar lucrurile alunecasera, la un moment dat, dincolo de perimetrul a ceea ce stim deja; asadar, a devenit important sa fim pregatiti pentru unele fenomene si situatii nemaiintalnite anterior.

Din acest motiv, am continuat formarea pe Managementul Riscurilor in Supply Chain, cu ajutorul singurului institut recunoscut international pentru profesia de achizitii (procurement and supply).

Institutul  se ghideaza dupa standarde globale, avand o retea de profesionisti autorizati care ofera expertiza și studii de caz; astfel, se asigura ca profesionistii fomati de ei au capacitatea și responsabilitatea si resursele de a realiza obiective durabile pentru organizatiile lor- ei sunt Chartered Institute of Procurement & Supply (UK).

Din pozitia de manager incepi sa intelegi si importanta dezvoltarii organizationale; asadar, cu ajutorul celor de la Solutions Ahead, in 2018 am dezvoltat si implementat un curs personalizat pentru echipe- Organizational development, Capacity & Relationship Building.

Am inteles ca dincolo de o organizatie mare, de procese si proceduri, puterea e data de oameni, ca motorul care transcende sistemul este viziunea companiei, si cat de mult poate aceasta sa isi motiveze si sa-si creasca oamenii.

Dar cum iti mentii oamenii motivati?

Cat din performanta lor de la lucru este direct legata de profesional si cat de domeniul personal ?

Am inceput sa inteleg acest aspect abia dupa ce mi-am continuat drumul cu o formare de Specialist in activitatea de Coaching in 2018- singurul curs acreditat de Autoritatea Nationala pentru Calificari din partea de NV tarii- care m-a facut sa inteleg importanta dezvoltarii personale si sa imi doresc sa stiu si cum sa impartasesc in mod profesional ceea ce stiam deja. Asadar, pregatirea de Formator in cadrul Scolii Corporactive Consulting in 2019 (acreditat ANC) a completat aceasta etapa.

Am descoperit pasiunea de a-i ajuta pe cei din jur, de a da ceva inapoi din tot ce invatasem, de a ajuta oamenii sa isi identifice teluri, sa isi invinga frici, sa inteleaga si sa defineasca pasii necesari pentru a-si atinge visurile.

De cele mai multe ori, oamenilor le este frica si sa-si spuna visurile cu voce tare, dar tuturor ne este mai usor daca nu facem acest pas singuri. In acest moment am inteles ca implinirea mea zace in a le fi oamenilor partener pe drumul visurilor.


Follow me!