Ce inseamna sa fii un partener de responsabilitate?

Stiai ca studiile arata ca sansele de a-ti atinge obiectivele cresc cu cel putin 50% daca nu doar lucrezi la ele, dar ai si un partener de responsabilitate? 

Dar ce este un partener de responsabilitate ?

Responsabilitatea insemna a avea atat abilitatea, cat si dorinta de a oferi altcuiva o relatare sincera despre gandurile, sentimentele și comportamentul tau.

Si, desi este important sa ne tinem mereu responsabili fata de noi insine, este de asemenea important sa fim responsabili fata de ceilalti, si ca altii sa ne tina la aceasta responsabilitate.

Aici intervin partenerii de responsabilitate.

Stii cazul tipic in care cauti mereu sa “mergi cu cineva la sala” ?

Nu o faci doar pentru a povesti cu cineva cand te plimbi pe banda, cat pentru ca atunci cand e 6 dimineata, si patul e mai atragator ca ideea de a-ti pune echipamentul pe tine, iti amintesti ca i-ai promis lui X ca va intlaniti la 6 :45, si nu vrei sa il dezamgaesti pe el si pe tine, si sa nu te tii de cuvant.

Acesta este un parteneriat de responsabilitate.

Ei bine atunci cand lucrezi la telurile care ti le doresti in viata lucrurile functioneaza oarecum aseamanator. Un partener de responsabilitate poate sa fie diferenta intre a fi “incercator” de meserie,  sau a fi realmente de succes in ceea ce iti propui.

Daca alegi ca partenerul tau de responsabilitate sa fie un prieten bland si intelegator, este destul de posibil ca parteneriatul sa nu dea rezultate.

Iar daca partenerul tau de responsabilitate este prea rigid si exigent (vezi antrenorul care  mai vrea o serie desi ai lesinat demult), s-ar putea sa te faca sa dai inapoi si sa renunti inainte de termen.

De aceea este esential sa iti alegi un partener de responsabilitate potrivit, si de ce nu, unul profesionist .

Alege-ti un partener de responsabilitate dinamic, care se adapteaza la nevoile tale, iti da feedback obiectiv si in acelasi timp te face sa te tii de cuvant , sa te tii de ceea ce ti-ai propus pentru telul tau!

Si da, cam asta ar fi una dintre serviciile pe care ti le pot oferi eu, in calitate de coach.


Follow me!