Alergi dupa visurile altora sau lucrezi constient la ale tale?

Mai des decat ai crede, se intampla sa preluam inconstient dorintele si visurile celor din jurul nostru. Poate chiar sa fie dificil sa facem diferenta intre ceea ce ne dorim noi, sau ceva ce un prieten drag, o ruda, sau familia isi doreste pentru noi. Cand stim ca celor din apropierea noastra le pasa de noi, si noua ne pasa de ei, apare o incredere implicita.

Pana aici totul e normal si constructiv, problema apare atunci cand,  fara sa ne dam seama, adoptam aspiratiile lor, fara sa ne intrebam „EU imi doresc asta?”

Ti sa intamplat sa fii inconjurat de acei problem solver-i bine intentionati, si la o simpla discutie la bere, pomenind de seful enervant, sa te gasesti deja in fata unui monolog, despre de ce trebuie sa iti schimbi imediat locul de munca? Sau la o simpla intrebare „ cum esti”, la care ai decis sa nu faci pe politicosul azi, sa te trezesti cu recoamndari de divort, emigrat… sau cine stie cate altele?

Nu trebuiesc neaparat respinse aceste idei-solutii, insa inainte de a lua orice decizie, asigura-te ca sunt ALE TALE, ca sunt aliniate cu dorintele, aspirariile, stilul de viata, timpul, sau bugetul tau. Altfel cu toata intentia buna s-ar putea sa ajungi sa te intrebi „ da cum am ajuns aici?”

Data viitoare cand te indoiesti, sau pur si simplu vrei sa te asiguri ca nu alergi dupa visurile altora, ci lucrezi constient la ale tale iti recomand sa iti raspunzi la urmatoarele intrebari :

–          Este ceva ce vreau EU de fapt sa fac?

–          Cum se va protrivi atingerea acestui obiectiv cu celelalte lucruri pe care mi le doresc in viata MEA?

–          Cu ce va fi mai buna viata MEA daca realizez acest lucru?

Si desi nu ne place, merita sa avem in vedere si acestea :

–          Are persoana care imi sugereaza acest lucru orice beneficiu „din afacere”?

–          Daca fac asta, ce urmeaza logic? Vreau eu sa mi se intample urmatorul lucru firesc?

Aceste raspunsuri, clarificate inaite de a adopta un nou tel sau vis, iti vor economisi, timp, bani si frustrarea de a te trezi intr-o zi ca traiesti viata altora si nu a ta.

Sugestiile de la persoanele care ne iubesc pot fi binevenite atunci cand ne simtim blocati, sau lipsiti de idei.  A spune „multumesc” si „ma voi gandi si la asta” este un raspuns corect si SUFICIENT, pana cand iti iei timp sa te asiguri ca este ceea ce iti doresti TU!

Fa acest efort pentru tine, pentru fericirea ta personala!

Cred cu tarie ca este la fel de important sa fii tu multumit, precum ne poate oferi multumirea celor dragi clipe de implinire.

Simti o ezitare?

Nu stii unde ar trebui sa tragi linia?

Cauta-ma sa facem lumina si in acest caz!