Rebelii-te sperie sau te invata ceva

Ca si coach, studiind natura umana , am inteles ca exista multa stiinta si multe modalitati de a imparti personalitatile. Dincolo de teste, si fara a face referire la vre-un mod anume, cred ca toti putem reucunoaste ca una din cele mai interesante, dar si controversate persinalitati este cea a REBELULUI.

Un rebel, in multe aspecte este asemanator artistului. Diferenta cea mai evidenta este ca rebelul nu si-a manifestat talentul intr-un singur domeniu, sau poate nu a primit sustinerea necesara, si nu a putut sa faca o profesie din asta. Foarte probabil tipul rebel este cel care are cea mai mare nevoie de gestionarea visurilor, sa devina un om complet, implinit.

 Societatea condamna in mare parte rebelii, deoarece energia lor pare sa fie inspaimantatoare celor care nu inteleg ca nu este motivata de rea-vointa, si nu este directionata importiva nimanui.

Fiind insa niste personalitati care pot fi motivate strict emotional, ei au mare nevoie de joburi vocationale. Este deseori anevoios, insa rebelul daca primeste intelegere si sustinere, isi poate canaliza toata energia extraordinara in munca CONSTRUCTIVA, spre multumirea sa, si spre uimirea societati.

Astfel devine un win-win pentru toti.

 Am avut norocul de a cunoaste personal cateva personalitati rebele, care, desi poate linistea (asa cum o definim multi din noi) nu o sa si-o gaseasca niciodata, sunt pe calea cea mai buna de a gasi un echilibru in viata. Rebelul de cele mai multe ori este definit de incercari nenumarate, care aparent se termina cu esec de cele mai multe ori.

Doar aparent. In realitate, rebelul are nevoie de aceste incercari, de libertatea de a lua directii variate si intorsaturi dese pentru a experimenta. Are nevoie sustinere pentru a-si gasi locul si pentru a-si da voie sa se exprime in mod original, creativ si liber.

Cu putin ajutor, intr-un mediu in care judecata nu isi are locul, el gaseste libertatea de a pica si a se ridica in total alta directie. Rebelul isi va gasi visul, care poate fi transformat in vocatie, si este primul pas spre o viata cu mai mult echilibru, dar nu cu mai putina bucurie si adrenalina.

Sa vezi cum rebelul găsește bucurie in reusite personale si profesionale, el, care candva pentru multi parea poate pierdut intre nesiguranta si nesabuinta, este motivul pentru care cred  in ceea ce fac.

Cred in coaching pentru ca cred  in oameni. Cred in potentialul lor, mai presus de orice si in nevoia lor de a-si da voie sa fie autentici. Toti avem de invatat multe de la ei si putem incepe azi.

Rebelul are nevoie sa poata sa simta ca  indraznit, a riscat, si-a asumat, a reusti , nu a reusit, a luat-o de la capat, a invatat, a decis, a visat, a renuntat si a reinvetat viata, de cateva ori, pentru ca rebelul nu poate fi altceva decat rebel, si cu ajutor intelege ca nici nu trebuie.

 Sentimentul de libertate si implinire sunt contagioase, tu cui ai vrea sa il dai mai departe ?

Data viitoare cand dai de un rebel, in loc sa ii spui sa stea in cutiuta patrata destinata lui, ce ar fi daca l-ai asculta deschis, si daca nu il poti ajuta macar aminteste-i doar atat: Ba da, poti !