Ramai copil

Don’t grow up, it’s a trap!

Uneori pare ca ne petrecem intreaga copilarie dorind sa crestem mari, si cand in sfarsit o facem parca ne dorim sa fim din nou copii, macar uneori… cunosti sentimentul? 

Multi dintre noi suntem in momentul în care am prefera sa fim liberi si imaturi, decat sa fim mari și responsabili. Poate in perioada aceasta mai mult ca oricand. 

A fi numit copilaros pentru unii poate este o insulta ; parca nu demult a fost vremea cand am facut totul posibil ca sa ne incadram undeva, ne-am straduit sa fim serios, muncitori, respectabili, cand defapt tot ce ne doream era sa nu se vada ca suntem niste tineri nesiguri, incercand tare de tot sa para ca suntem deja adulti, in speranta ca astfel vom fi mai fericiti.

Cred ca am dat prea mare importanta si greutate ideii de a creste  mari, si am uitat de toate motivele pentru care este atat de important sa mai ramanem si copii.  

 Copiii viseaza fara limite!

In copilarie, poti visa fara teama de esec care iti sta in cale. Fi mandru daca mai poti visa intr-un mod in care imposibilul este doar un posibil pentru care inca nu ai un plan definit!

 Copiii sunt deschisi cu emoțiile lor, isi dau voie sa simta, si sa exprime ceea ce simt. Pentru ei emotiile nu sunt slabiciune,  sunt o motivatie in sine, fara sa fie nevoie sa le valideze rationalul. Uneori e bine sa ne amintim ca purtarea inimii pe maneca iti face inima mult mai puternica.

 Copiii nu se tem sa întrebe „de ce?” 

Daca vorbesti cu un copil de varsta cuprinsă între 2 și 6 ani, cel mai frecvent lucru pe care il vei auzi este: „de ce?” Copiii doresc constant sa afle mai multe, sa intelega, mai mult, sa le dai un motiv nu doar o directie (de turma).

Daca lumea ar ramane mai mult timp la „de ce?”ar intelege mai multe, am invata mai multe, am accepta mai multe, si poate ne-am apropia mai mult decat sa ne departam prin a ne prefacem ca stim tot ce trebuie sa stim. 

Copiii sunt creativi

In lumea copiilor exista o cantitate nelimitata de jocuri si niciodata nu este prea tarziu sa rescrii regulile.

Cumva, ca adulti, uitam ca viata nu trebuie mereu sa aibe rost, ca uneori ajunge sa creeam de dragul de a crea ceva frumos, pentru ca viata este mult mai distractiva cand totul este un joc, daca stim sa radem de noi insine si de situatii.

Poate creativitatea nu poate deschide intotdeaua toate usile, dar cu siguranta te va ajuta sa gasesti cai diferite. 

Lumea este mult mai fericita cand este privita prin ochii unui copil, un copil care nu stie de „ trebuie” dar stie ca are dreptul sa intrebe „de ce?” si emotiile lui sunt putere nu slabiciune. 


Follow me!