Anxietatea… si cum poate coachingul sa te ajute?

Te-ai gandit cum ar fi daca, in loc sa lasi sentimentul care iti strange stomacul sa te convinga foarte repede ca nu vrei, nu poti, nu e ok, e prea periculos, e prea mult, oricum un o sa iasa , ai putea sa il gestionezi in asa fel incat sa te ajute chiar?

Acel sentiment/acea emotie, si acea voce care striga:  nu! nu! nu!… si listeaza in 5 secunde 20 de motive diferite pentru care sa stai locului si sa nu faci nimic, de cele mai multe ori are radacinile in anxietate.

Prin filtrul ei totul devine mult mai greu, si ne descurajam foarte repede, ba poate nici nu ajungem sa ne dam voie sa intelegem in se masura frica sau ingrijorare noastra are baza reala sau nu neaparat.

Veste buna este ca axietatea este normala, putem invata sa o gestionam, cu metode si technici simple astfel incat sa reducem seminifcativ intensitatea, si timpul pe care il petrecem cu aceasta emotie, stare de neliniste. Astfel anxietatea nu isi pierde valoarea constructivă de a ne pastra in siguranta, dar nu ajunge sa ne fie o piedica in drumul spre visurile noastre.

De cele mai multe ori aceste tehnici simple sunt mult subestimate, ca acela de a fi realist in legatura cu starea si gandurile tale.

Adesea, atunci cand oamenii sunt anxiosi, se gandesc la cel mai rau rezultat posibil al situatiei lor, chiar daca este putin probabil sa apara. Acest lucru nu face decat sa creasca  anxietatea și efectele sale.

Data viitoare cand simti ca se declanseaza anxietatea asigura-te ca :

  • Observi daca te gandesti la ce e cel mai rau rezultat din start si opreste-te!
  • Iti amintesti ca  sentimentele nu sunt fapte – doar pentru ca iti e teama de un anumit rezultat, nu insemna ca se va intampla … exact asa cum, doar pentru ca iti doresti, un rezultat pozitiv nu se va intampla de la sine.
  • Identifici situatii din trecut cand grijile tale s-au dovedit a fi false.
  • Folosesti logica – provoca-ti mintea sa se gandeasca la un rezultat mai puțin catastrofal și mult mai probabil.
  • Da-ti voie sa gasesti urmatorul pas, oricat de mic, dar spre un rezultat pozitiv.

Daca nu merge singur, cere ajutor!!! Un life coach ar putea sa te sustina intr-un mod eficient!

Ca si coach vad tot timpul oameni care se confrunta cu stresul și cu anxietatea. Este o problema mult mai comuna decat ai crede, si cu toții avem nevoie cateodată de un pic de ajutor (pana si din pozitia de coach sau terapeut).

Insa, cu un coach bun, intr-un mediu deschis si fara judecata, orice sentiment de jena sau disconfort va disparea.

Pasul cel mai greu este sa iei decizia de a vorbi despre ceea ce te nelinisteste.

De aici încolo devine mai ușor.

Vom descoperi impreuna care sunt delcansatorii tai, cu pasi simpli.  Uneori sunt nevoie de  diferite metode pentru a gasi ce functioneaza cel mai bine pentru tine individual.

Vom inbunatati modul tau de reactie la ceea ce azi iti creeaza anxietatea, ca sa nu te mai poata impiedica sa iti urmezi consecvent telurile.


Follow me!