Barbati… sau, numai femeile cred ca rolulille traditionale trebuiesc reimprospatate?

In mod cert, ceea ce cu totii trebuie sa recunoastem este faptul ca in ultimii 20 de ani s-au schimbat enorm de multe, in ceea ce priveste rolulire traditionale ce ne-a impus oarecum societatea, cutuma locala.

Daca in clipa asta intrebi un tanar sau o tanara de 20 de ani, ca strict din punctul ei, subiectiv de vedere, cum ar trebui sa fie o persoana de varsta ei sau a lui, te asigur ca te vei intalni cu fete socate.

De ce?

Pentru ca toate acele intelepciuni, care provin din invataturi stravechi,  in foarte putina masura, si in foarte putine cazuri isi mai au rostul. Haideti sa fim sinceri!

Femeile nu mai TREBUIE sa fie casatorite ca sa supravietuiasca.

Barbatii nu mai au nevoie de o femeie 24/24 ca sa isi tina viata adunata.

Sunt femei, care decid cu ratiune ca nu isi cauta implinirea fiind inconjurate de o familie traditionala, si tot asa sunt din ce in ce mai mult barbati care recunosc faptul ca prefera sa traiasca pentru propriul lor ego, decat pentru o alta cauza. Poate vi se pare surprinzator, dar este perfect normal, orice varianta ati alege, daca alegerea este bazata pe un fond stabil, sincer, rationalizat si sanatos.

Ok.

Ghidul primit de la stramosi nu ne mai ajuta. In acest caz, ce este de facut? Stiti voi vorba aia, “ if there is no way, create one!” Nu putem sta fara piloni seriosi in viata noastra.

Nici unul dintre noi.

Cred ca suntem cu totii de acord cu asta. In lupta noastra catre aceasta poteca tamaduitoare, mai toti ne mai impiedicam, cadem…poate ne mai dam si seama ca nu e poteca potrivita, si uite asa ne gasim calea cea mai potrivita, personalizata, indiferent de faptul ca suntem femei sau barbati.

Da, pe aceasta cale, femeile mereu si-au intins mana mult mai repede catre ajutor.

Trebuie sa recunoastem si asta. Sunt mult mai multi barbati puternici, care in continuare reusesc sa isi rezolve multe dintre probleme, in modul traditional, cu exagerari de tot felul, lasand in asa fel presiunea sa iasa pe valva de siguranta, dupa care isi dau reset si isi urmaresc ideile stabilite cu succes… dar asta s-ar putea sa nu fie o solutie chiar pentru toata lumea.

Noile provocari, noile probleme au adus si solutii noi.

Coachingul personal a aparut exact din acest motiv, ca tot ma intreaba multa lume despre ce ar fi vorba aici?

Ei, hai sa zicem ca mi- am propus sa fiu eu ochiul ala obiectiv care, cu permisiunea ta evident, te urmareste, fara ca sa te judece, si incearca mereu sa te tina pe drumul ales de tine, care este mereu alaturi de tine, care te va ajuta sa gasesti raspunsurile la intrebarile care te macina privind persoana ta.

Trebuie sa stii, drumul nu poti evita, dar poti sa alegi sa nu strabati singur acest drum,  nici daca esti barbat!

Te astept oricand la o discutie programata, ca sa poti evalua utilitatea coachingului pentru tine! Multumesc frumos!


Follow me!