Bau bau-ul secolului XXI- SCHIMBAREA

Ce gand iti vine in minte cand auzi de schimbare? 

Daca faci parte din marea majoritate a  oamenilor, primul gand e mai degraba o emotie, un mic, sau mare disconfort , anxietate, sau chiar un pic de frica?

Frica de schimbare? 

Frica de orice cred. 

De cele mai multe ori, frica ne impiedica sa actionam. Pur si simplu incepem sa ne gandim la un milion de minciuni (da!) pentru a ne justitica lipsa de actiune. Devenim astfel maestri in a ne convinge de ce nu avem nevoie de schimbare, de ce ne este asa de bine exact asa cum suntem. Ca, mai apoi, sa continuam sa visam la o cu totul alta viata. 

Ne temem de atatea lucuri, de la esec la greseli, la dezamagire, si uneori pe bune, chiar si sunt motive si riscuri. Dar a face ceva inseamna ca va avea mereu si parti de imbunatatit, lectii de invatat, greseli de corectat, incercari. Fara ele pur si simplu nu va exista schimbare. Ele ne arata calea spre cine suntem, dar mai ales cine este nevoie sa devenim, ca sa traim viata implinita la care visam.  

Nu zic sa ignori ceea ce simti, mai degraba iti propun sa echilibrezi temerile  punandu-le in perspectiva. 

Incepe asa:

Intreaba-te care sunt cele mai rele lucruri care se pot intampla daca iti urmezi schimbarea? Pe bune, cele mai rele! Si motivele pentru care astea s-ar putea intampla.

Ai lista? 

OK.

 Acum intreaba-te care sunt cele mai bune lucruri care ti s-ar putea intampla. Astept. Fa lista aceea pe bune.

Pune una langa cealalta.

Cum arata? 

De obicei lista cu plusuri de bine e mult mai lunga.

Uneori ne temem de schimbare doar pentru ca este diferita, ca nu o cunoastem, nu pentru ca credem ca este cu adevarat rea. 

Si nu, nu lasa pe nimeni sa te convinga ca daca vrei altceva, mai mult, diferit, nou esti un nemultumit si nu apreciezi deloc ceea ce ai. 

Nu, acceptarea nu este limitare, a fi multumit si recunoscator de unde si cine esti azi, nu exclude deloc dorinta de lucuri noi, sau nevoia de schimbare!

 Dimpotriva, este cel mai bun spatiu in care bau-bau-ul nu e atat mare si rau pe cat il descriu altii. 

Te mai sperie schimbarea?

Daca iti este greu sa pui totul in perspectiva lasa-mi un mesaj, ma bucur sa te ajut si pe tine!