Sa vorbim deschis si despre partile mai grele in ceea ce priveste dezvoltarea personala!

In ultimii ani tot mai multi am ajuns sa intelegem sensul si rostul unui process de dezvoltare personala. Fie ca este in cadrul unui proces de coaching, consiliere, terapie, sau in mod autodidact, scopul ei fnal este sa ne aduca la cea mai buna versiune a noastra pentru a putea trai viata asa cu ne dorim cu adevarat. 

Exista totusi greutati? 

Ceea ce am observat in ultimii ani este ca de multe ori oamenii incep procesul, si vine un moment cand se opresc, se sperie… si dintr-o data se simt coplesiti, apoi renunța la proces, uneori chiar si la ei insisi. 

Dezvoltarea este un proces progresiv, de durata, si se construieste pas cu pas, la fel cum nu poți construi acoperisul casei. Inainte de a avea peretii si peretii inainte de a avea o fundatie solida, asa nu poti construi nici viata pe care ti-o doresti peste noapte. Unde mai pui ca nici o casa nu va sta construita din pura dorinta, fara un plan de actiune, si multa munca. 

Cand vine vorba de dezvoltarea personala, odata ce iti dai seama cum funcționeaza gandurile si emotiile tale, cum te ajuta… sau te incurca , devine destul de clar si ca :

– Totul incepe cu o decizie, si inca una , si inca una 

– Poti, si este nevoie sa iti  asumi responsabilitatea pentru actiunile tale

– Clarificarile si intrebarile dificile sunt adevarate cotituri in procesul tau

– Progresul nu are loc fara ca tu sa iti faci partea ta de munca 

– Un coach va fi cel mai bun partener si suporter inflacarat, dar, cu toate acestea, nu are o pastila magica care sa aduca schimbarile pe care le vrei sa le vezi in viata ta

– Odata ce stii deja cum functioneaza aceste lucru, modul tau de gandire si actiune, nu te mai poti intoarce la a pierde vremea pe canapea asteptand ca viata sa se intample, si sa se intample asa cum iti doresti tu 

Procesul de dezvoltare personala este o decizie pe care o iei in fiecare zi, pentru ca ti-ai luat un anagjament fata de tine in primul rand. In momentul in care tu renunti, nu iti dezamagesti coach-ul, ci iti incalci promisiunea facuta tie, iti risti efortul depus pentru a ajunge acolo unde esti deja, si posibilitatea unei vieti autentice, traite cu sens si bucurie, traite asa cum iti doresti tu cu adevarat. 

Cica motivatia nu dureaza mult ,ei bine… nici dusul, de aceea recomandam sa fie facut zilnic!