Blue monday

Blue Monday-Lunea albastră este numele dat unei zile din ianuarie (de obicei a treia zi de luni a lunii), declarata de o companie de turism a fi cea mai deprimanta zi a anului. Conceptul a fost publicat undeva prin 2005 si se pare ca data a fost calculata folosind o „ecuație” destul de matematica pe baza de date meteorologice)

De ce este 𝐁𝐥𝐮𝐞 𝐌𝐨𝐧𝐝𝐚𝐲 cea mai deprimanta zi a anului?

Ei bine, in afara de a fi o zi de luni in ianuarie, cu cer gri si natura deloc prietenoasa, unde mai pui ca cei mai mulți dintre noi si-au început pe deplin anul de lucru, si toate distractiile par trecute si uitate, sau mult prea departe inca.

De asememena, cam tot acum vine si acea perioada cand obiectivele noastre frumos stabilite sub optimismul diminetii de An Nou primesc o nota brusca de realitate , rutina de zi cu zi ne reaminteste ca nu avem bagheta magica, ca iar nu am gasit o modalitate usoara de a ne motiva sau forta sa ne tinem de cele promise, si ca in curand va veni iar momentul acela in care constatam- na, nici anul acesta nu imi va iesi…

Dar oare chiar trebuie sa fie asa? Este oare doar lunea albastra de vina, sau sunt obiectivele noastre- poate nerealiste- lipsa de rabdare cu noi insine si cu procesul schimbarii? Ne-am propus oare lucuri pe care ni le dorim, sau care stim ca AR TREBUI sa ni le dorim, sau sa le facem?

Cand incercam sa raspundem la aceste intrebari, singuri riscam sa ne invartim in cerc, sa fim mai putin obiectivi, si mai mult repetitivi. Si cum am putea atunci sa vedem progres? Si mai ales, ce putem face diferit anul acesta?

Iti recommend sa incepi prin a revizui bazele, intreaba-te CE VREAU sa fac, simt, traiesc si realizez in acest an? Ceea ce mi-am setat este despre mine, si ce imi doresc pentru mine, sau ceea ce trebuie, vrea mama , partenerul, seful, sau societatea?

Daca ai nevoie de o voce obiectiva ma bucur sa te ajut, sunt sigura ca impreuna putem nu doar gasi claritate, ci si pasii portriviti pentru un an cu mai putine luni albastre si mai multe zile implinite si cu sens.