New Year, New Me?

Suntem din nou in acea perioada a anului in care toti avem rezolutii de an nou, si oriunde intorci capul vezi “cuvantul anului” si sloganul “New Year, New Me”.

Cumva speram ca acele : “de la anul…”, “de luna viitoare…”, “de saptamana viitoare…”, “de Luni…” (care, culmea, acum se intampla in acelasi timp), ne va da acea motivatie magica pe care nu am avut-o tot anul, sau doar am intalnit-o din cand in cand, numai cat sa ne paraseasca cand avem cea mai mare nevoie de ea.

Nu cred ca rezolutiile sunt rele, sau ca ne este imposbil sa ne tinem de ele, ba dimpotriva! Cred de asemenea insa, ca de prea multe ori asteptarile noastre fata de ele sunt nerealiste.

Doar pentru ca este 1 Ianuarie schimbarile nu se vor intampla ca printr-o minune- adica usor. Stiu ca toti dintre noi speram – unii mai mult, altii mai realistic- ca acele schimbari pe care ni le dorim se pot intampla doar pentru ca stim ca avem nevoie de ele, pentru ca stim ca este decizia corecta , si ca ni le dorim tare mult.

Schimbarea insa are nevoie de un efort sustinut, de timp, si uneori de ajutor!

Schimbarea doare, si prin natura noastra evitam durerea. Schimbarea ia timp și effort… si stiu, nu ne place, dar asta nu schimba faptul, ca mintea/creierul nostru are nevoie de timp sa exerseze, sa repete, sa invete mecanisme noi, asocieri noi, moduri mai sanatoase, si mai constructive de a privi realitatea, si deciziile noastre. Procesul schimbarii are nevoie de timp, creierul nostru sa repete iar si iar, pana ce ne vine natural ce ne-am propus, abia atunci putem vorbi de schimbarea adevarata. Spun astea pentru ca prea des vad cazuri in care aceste rezolutii sunt legate mai mult de ceea ce credem ca AR TREBUI sa facem, decat ceea ce NE DORIM cu adevarat sa facem.

Iti doresc Tie, ce imi doresc si mie: sa iti iei destul timp… timp in care sincer, cu intelegere si fara prejudecata iti revizuiesti starea de acum si ceea ce iti propui pentru anul care tocmai incepe! Nu rezolutii si motivatii superficiale, pe cat intrebari reale, cele pe care le stii, dar le eviti… despre ceea ce iti DORESTI sa faci, nu ceea ce crezi ca Trebuie sa faci, si abia apoi sa iti dai voie sa cauti, si sa creezi pasii necesari pentru a realiza schimbarea reala in 2023!