De ce Vision Board-ul (tau) nu functioneaza si ce sa faci?

Ce este un Vision Board? Incepe acea perioada a anului in care tot auzim despre acest Vision Board,  fie ca este fizic sau unul virtual, el este defapt un fel de Panou al dorintelor noastre. Ideea a pornit de la conceptul de vizualizare, de a crea o imagine reala, tangibila, a ceea ce ne dorim ca mai apoi asta sa ne motiveze sa ne atingem visurile.  Totul frumos pana aici, mai ales daca ai mai si auzit zi citit despre “The Secret”( google it daca inca nu, dar te rog, citeste cu mintea deschisa si rationala). Tehnica vizualizarii in sine isi are beneficiile sale. Daca este facuta bine te poate ajuta in manifestarea  a ceea ce vrei sa ai sau sa se intample.

Cum ar trebui sa functioneze? Fie ca realizezi un panou, si iti printezi pozele care reprezinta lucrurile pe care ti le doresti , fie ca le tii ca un album foto in telefon, sau folosesti chair o aplicatie de vision board,  ideea acestui panou este ca de fiecare data, ideal ar fi zilnic,  cand te uiti la el sa iti dea energie pozitiva, sa te motiveze sa faci pasi spre acele teluri ca ele sa devina realitate. Simplu, nu?

De ce nu funtioneaza vision borad-ul (tau)? Pentru ca viata este un pic mai complexa decat fantezia si faptul ca ne gandim la ceea ce ne dorim nu le face sa ne pice in poale din senin. Am vazut prea multe cazuri al unor oameni a caror panouri de dorinte nu doar ca nu s-au realizat, dar uneori chiar i-a impiedicat de la propria crestere si dezvoltare. In loc ca ei sa iasa in lumea mare si sa ia decizii, sa faca pasi mici si consecventi pentru a atinge acele obiective, ajungeau sa astepte cumva ca universul sa comploteze in mod ideal la indeplinirea lor, in timp ce ei doar isi imaginasera deja ca au casa, masina, pozitia sau relatia mult dorita. Ar fi frumos, nu? Realitatea este insa alta, si chiar exista o multitudine de studii care arata ca sportivii, studentii, specialisti in diferite profesii au rezultate mai rele atunci cand se vizualizeaza reusind, spre deosebire de a se vedea/ vizualiza, facand pasii necesari procesului in sine, pentru a  reusi sa indeplineasca cele ce si-au propus, ca mai apoi sa reuseasca.

Sa luam un exemplu practic, cand pui o poza a unui Lamborghini pe panoul de dorinte si vizualizezi zilnic ca deja ai acea frumusetea aia de masina, creierul tau reactioneaza ca si cum ai avea deja un Lamborghini-  deci vei experimenta un raspuns de relaxare, care de cele mai multe ori iti va reduce energia si nevoia de a face ceva. Iti va scadea motivatia, cand tu defapt ai avea nevoie de acea energie suplimentare, pentru a depune eforturile necesare si  sustine motivatia de a te tine de cele propuse, pana ce chiar poti sa iti cumperi masina.

Ce sa faci altfel daca vision board-ul tau plin cu tot ceea ce speri sa ai candva, nu te ajuta sa le obtii? Vizualizeaza-te trecand prin toti PASII NECESARI pentru a reusi, si obtine lucurile pe care ti le doresti! De exemplu, nu imaginea corpului ideal te va ajuta atat de mult, precum imaginea a tot ceea ce ai nevoie sa schimbi si sa implementezi in viata ta, pentru a avea acel corp!  Apoi apuca-te de treaba. Zi de zi.  

Nu vreau sa zic ca nu ne putem dori lucruri mari, ( idealuri sau Laborghini) insemna doar ca este la fel de important ca acele visuri sa ne indentificam si pasii de actiune pe termen scurt, si sa incepem acum, sa mai continuam si  maine sa ne tinem de acesti pasi, si tot asa…

Modul nostru de gandire este important, decisiv chiar. Gandurile noastre influenteaza direct emotiile si actiunile noastre, insa DOAR ganditul si privitul unui panou de dorinte nu ne va schimba viata!