Eu ce vreau? De ce fac ceea ce fac?

Se vorbeste mult despre cum ne este uneori greu sa ne bucuram de lucurile bune. Ajungem destul repede sa intelegem ca ne opreste trecutul, experienetele mai putin placute si insusi mintea noastra, care stie ca un rau cunoscut e mult mai safe decat un bine necunoscut.

Dar ce se intampla cand totul pare a fi in regula, si totusi …? Ce facem cand nu avem nici un motiv obiectiv (extern vorbind) sa ne plangem, si totusi nu ne e bine.

Ei bine, aici devine putin mai complicat, ca deh… problemele  reale am invatat demult sa le rezolvam… dar ce e de facut cand nu e problema e rezolvat ?

Eu cred ca acestea sunt acele momente cand totul e in regula si totusi totul e strain, cand in tumultul lucurilor si intamplarilor am uitat, sau am evitat sa ne punem intrebarile alea grele, alea cu EU ce VREAU ? DE CE fac ceea ce fac ? CARE e scopul si sensul in tot efortul depus ? Este oare munca si energia mea in locul cel mai potrivit ?

Cand ne adunam curaj sa privim in fata aceste intrebari, apar destul de repede si raspunsurile, dar ce facem mai departe ?

In primul rand ne PERMITEM, ne dam voie sa nu fim bine chiar daca  « nu avem nici un motiv sa ne plangem » . Vina si rusinea nu au facut vreodata pe cineva sa se simta mai bine, in schimb au omorat in fasa destul vise si idei indraznete.

In al doilea rand ne amintim – de ce facem ceea ce facem ? Cine suntem, este mai mult decat ceea ce facem, dar actiunea e de cele mai multe ori cel mai bun medicament, ne face sa ne simtim vii, pe drum spre ceva important… si la urma urmei ce e sensul vietii daca nu o multime de motive si bucurii sincere. Atentie insa, nu a zis nimeni ca sunt si usoare, doar reale si importante !

In al treilea si nu in ultimul rand, e nevoie sa ne amintim ca nu suntem singuri pe drum, si nici nu « trece » mai repede daca ne facem ca ploua si ne cufundam in munca sau altele. Scrie, vorbeste, intreaba, zi, citeste, iesi la aer, respira adanc, bea o cafea, sau da muzica cat poti de tare ! Totul ajuta, mai putin sa zaci si sa astepti sa treaca de la sine !

Daca se intampla sa nu ai cine sa iti aminteasca  astea in viata ta personala sau mediul tau imediat, iti zic eu ca sunt oameni care au studiat ani de zile sa gaseasca metode simple si eficiente pentru asemenea momente, pentru ca sunt mult mai comune decat ai crede. Nu, nu e nimic in neregula cu tine, e doar o perioada care iti cere niste lectii invatate, ca sa fii mai pregatit pentru urmatoarele idei crete ale doamnei Viata.

Te simti impotmolit in drumul tau?
Te-ai intrebat deja ce anume iti lipseste sa te simti cu adevarat implinit?
Hai sa clarificam si sa gasim solutii impreuna!