Ce este mai important, motivatia sau disciplina?

Asa cum ne gandim la motivatie ca la o explozie initiala de inspiratie, elan si optimism, exact asa avem nevoie sa ne gandim la disciplina ca si la unealta care ne va ajuta sa ducem lucrurile la bun sfarsit… altfel raman doar planuri fumoase in sertarul lui : ” ce fain ar fi sa…”

Imagineaza-ti ca ai o inspiratie , o idee, o viziune in care crezi, si te apuci motivat de treaba.

Un nou obicei, un nou job, un nou stil de viata, sau chiar o noua idee de afacere, toate necesita motivatie.

Cel mai probabil va trebui sa lucrezi la asta mai mult decat ti-ai imaginat initial. Cel mai probabil obiceiul nou nu se va implementa de fiecare data, noul job mai vine si cu provocari neasteptate, sau ajungi sa tragi la 2 joburi sa iti mentii afacerea in viata pana ce prinde aripi, ceea ce poate dura ani de zile- toate aceste necesita disciplina ( nu motivatie). Dupa ce motivatia te paraseste, disciplina este singurul tau partener de termen lung!

Motivatia iti da energie creatoare, te face sa vrei sa fii schimbarea pe care ti-o doresti sa o vezi in lume si oameni. Ai insa nevoie de puterea si sustinerea disciplinei pentru a putea sustine obiceiuri noi, actiuni, si pasi consecventi in fiecare zi, astfel implementand viziunea frumoasa creata de tine in plin elan al motivatiei.

Intrebarea vine de la sine – Ce este mai important, motivatia sau disciplina?

Motivatia este fundamentala in decizia de a incepe ceva nou. Este primul pas in orice calatorie pentru a ramane aproape si conectat cu DECE-ul, atunci cand te simti descurajat, si pentru a-ti mentine inspiratia si a inspira pe altii.

Foloseste insa disciplina pentru a iti sustine decizia luata, a te impaca cu progresul sustenabil in pasi mici. Dedica timpul si energia necesara pentru a progresa!

Asigura-te ca mananci sanatos, faci miscare regulata si dormi suficient! Auzim aceste lucruri zilnic si totusi nu realizam cat de mult avem nevoie de ele pana nu ajungem la epuizare, fie a motivatiei, fie a propriului organism. Cu totii avem nevoie de o rutina sanatoasa, atat pentru corpul nostru, cat si pentru gandurile noastre pentru a putea lucra cu spor la visurile si obiectivele noaste, fie ele personale sau profesionale.

Disciplina este cea care te va salva de la a renunta, te va ajuta sa te mentii focusat in ciuda distragerilor, si tentatiei de a procrastina. Disciplina iti va fi partener de drum lung ajutandu-te sa te cunosti mai bine, sa iti intelegi limitele, ca sa le poti apoi depasi.