Intentional imbalance

The Word Balance on Wooden Cubes with Yellow Background. Balance in Life,  Work or Business Concept Stock Photo - Image of block, letterpress:  195918870

Fie ca este viata personala vs. profesionala, sau gestionarea timpului nostru, echilibrulpare sa fie acel tel suprem catre care alergam cu totii.

El trebuie sa fie ideal, rotund, perfect, stabil, repetitiv, clar, simplu, sa ne faca fericiti, si daca se poate sa vina de la sine, nu?

Eu nu cred in echilibru, nu in ACEL echilibru ideal intre toate elementele vietii voastre.

 Daca analizam, sincer prea putini dintre noi avem doar 2 elemente de mentinut in echilibru. Balanta noastra reala are vreo 3, 4, 5 sau mai multe componente. Nu e doar un job si viata personala, mai e si pasiunea/hobbyul nostru, prietenii, timpul cu noi insine,  poate o activitate antreprenoriala, sau procesul nostru de dezvoltare. Toate acestea isi cer timp si spatiu in acea balanta, in echilibru.

Oare  balanta noastra ar putea fi in dezechilibru, si totusi sa fim bine? 

In realitate, in viata toti avem perioade in care una sau mai multe arii din viata au prioritate. Fie ca este perioada in care ai schimbat jobul, esti proaspat parinte ,tocmai te-ai casatorit, esti in mijlocul unei reconversii profesionale, tocmai ai incheiat sau ai inceput ceva nou, ceva iti solicita timp si energie mai multa. 

Uneori acest echilibru este suficient sa fie un dezechilibru intentionat. Constient si asumat. 

Este normal ca viata sa nu fie un proces de echilibru ideal, a nimanui nu este in realitate ( indiferent ce spune instagramul sau). 

Tot ce ai nevoie defapt este sa iti cunosti prioritatile si sa inveti sa le dedici timp si energie pe masura nevoilor TALE.  Acel  sentiment greu, care ne adauga stres in fiecare zi este presiunea incercarii permanente de a face fata peste tot 100%. 

Echilibrul nu este 100% in toate ariile ci 100% din timpul si energia ta imartita intre ceea ce iti este important, exact in proportia care are sens pentru tine aici si acum.

Tu decizi cum arata echilibrul tau ideal!