Restartul de Septembrie, un real ajutor sau o tendinta supraevaluata?

Indiferent ca tu esti cel care se intoarce „inapoi la scoala”, sau ai copii care incep/ se intorc, poate chiar doar cauti o solutie de a trece de la starea de vacanta la un mindset de „inapoi la munca” – septembrie este o luna importanta pentru noi toti.

Septembrie aduce un ritm nou, un sezon diferit, creeaza spatiu si timp pentru a ne reevalua obiectivele. Avem tendinta de a intensifica volumul de munca in timpul lunilor mai reci,( toamna si iarna) ceea ce ne permite sa ne relaxam cand vine din nou vremea mai calda – ceea ce explica- de asemenea- si de ce vrem sa inghesuim atat de multe in lunile de vara.

In multe privinte, aceste saptamani iti pot oferi un moment bun pentru a revizui, regandi si a reseta multe, dar ce anume ar trebui sa facem, si cum facem mai exact?

Septembrie ne da ocazia de:

  • a ne pregati pentru ultimele patru luni ale anului. Cum anume?

Scrie o lista cu ceea ce ai realizat, ce ai apucat sa faci, de ce te-ai bucurat deja in acest an, dar si acele lucruri si bucurii pe care ti le doresti pana la sfarsitul anului!

  • a ne fundamenta și integra noi practici/ obiceiuri. Cum anume?

Uita-te la lista creata la pasul anterior, dupa care incearca sa vizualizei ce obiceiuri ai nevoie sa creezi, sau ce anume trebuie ca sa imbunatatesti/ schimbi pentru a atinge acele obiective!

  • a ne stabili noi intentii care sa ne revigoreze motivația. Cum anume?

Mai uita-te o data la listele tale si raspunde-ti sincer!!! – reflecta la ceea ce iti doresti si la ce ai nevoie cu adevarat!

Alocarea acestui timp pentru tine, este esentiala pentru a te uita sincer la cele ce urmeaza, inca inainte de a te intoarce la servici sau la școala, si iti va permite sa iti creezi structura si motivatia necesara pentru acea stare de bine spre care toti ne dorim sa ne indreptam. Este esential sa iti amintesti, in fiecare etapa, ca nu este sustenabil sa iti revizuiesti si incerci sa schimbi toate aspectele vietii in acelasi timp, deoarece de cele mai multe ori nici macar schimbarea a doua, sau trei aspecte nu este sustenabila. Solutia sta mereu in a-ti stabili obiectivele mici, zi de zi, rand pe rand, astfel incat ele sa fie realizabile cu eforturi mici, fara a face tot procesul o sarcina coplesitoare la care vei renunta mult inainte sa incepi sa cumperi cadourile de Craciun.

Indiferent daca motivatia si telurile tale sunt legate de imbunatatirea gestionarii timpului, cochetezi cu o schimbare de cariera, sau iti doresti mai mult timp pentru tine, cheia ramane in a lua lucrurile, incet, gradual si consecvent.

Cine trebuie sa devii pentru a trai viata pe care ti-o doresti? Ce tip de obiceiuri are acea persoana? Porneste de acolo, si continua sa implementezi incet pasii!

Stai pe aproape, revin in curand cu resurse utile pentru acest proces!

Sa avem o toamna cu spor, si soare!